Καναδάς: Πρώην σεφ κατηγορείται για 14 φόνους

Έστειλε πάνω από 1.200 πακέτα με δηλητήριο σε 40 χώρες

Αντιμέτωπος με τουλάχιστον 14 κατηγορίες για φόνο βαθμού βρίσκεται πρώην σεφ από τον Καναδά, ο οποίος έστελνε με το ταχυδρομείο δηλητήριο σε άτομα που είχαν εκφράσει την επιθυμία να πεθάνουν, σε όλο τον κόσμο.

Ο 58χρονος Κένεθ Λο έχει ταχυδρομήσει περίπου 160 πακέτα με δηλητηριώδεις ουσίες σε διευθύνσεις στον Καναδά και ενδέχεται να έχει στείλει περισσότερα από 1.200 δέματα με το αντίστοιχο προϊόν σε περίπου 40 χώρες.

Τα θύματα της δράσης του είχαν ηλικίες από 16 έως 36 ετών, όμως οι Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Συναγερμός σε 6 χώρες

Άγνωστο φυσικά παραμένει αν υπήρξαν θύματα από τη δράση του στο εξωτερικό με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να συνδέεται με περισσότερος από 100 θανάτους σε διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Πάντως αστυνομικές Αρχές σε Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία έχουν επιβεβαιώσει ότι στις χώρες τους παρελήφθησαν δέματα απεσταλμένα από τον 58χρονο ύποπτο. Η υπηρεσία, η οποία ερευνά αν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα, δήλωσε πάντως ότι 90 από αυτούς τους παραλήπτες πέθαναν αργότερα, αν και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι μια τοξική ουσία ήταν η άμεση αιτία κάθε θανάτου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Λο κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη, θα είναι ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του Καναδά.

Σχετικά άρθρα