Κανένα κρούσμα κορονοϊού ή καραντίνα στο Πανόραμα

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος

Καμία καραντίνα και κανένα lock down στο Πανόραμα, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε σήμερα για δήθεν σημαντικό αριθμό κρουσμάτων από πάρτι στην περιοχή.

Τόσο το υποτιθέμενο πάρτι όσο και ο αριθμός κρουσμάτων έχουν διαψευστεί από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, με το Δήμο να τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ενεργό κρούσμα κορονοϊού για το Πανόραμα δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών για αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο Πανόραμα που υποτίθεται μάλιστα ότι θα οδηγούσαν και στην επιβολή καραντίνας , ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη ενημερώνει υπεύθυνα ότι:

Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής καραντίνας – lock down στο Πανόραμα.

Οι υγειονομικές αρχές, με τις οποίες ο δήμος συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή, ερευνούν το περιστατικό, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών σύμφωνα με το πρωτόκολλο και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους τις επόμενες ώρες.

Ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές στο ανώτατο επίπεδο, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε σοβαρά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.

Μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ενεργό κρούσμα κορονοϊού για το Πανόραμα δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως.

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι υγειονομικές αρχές όπως και υπηρεσίες του δήμου μας παραμένουν σε επαγρύπνηση και θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους.

Σε κάθε περίπτωση η ατομική ευθύνη είναι το κλειδί, καθώς οι πράξεις του ενός επηρεάζουν την υγεία πιθανόν και τη ζωή των άλλων.

Καθώς παραμένουμε σε μία περίοδο πολύ ευαίσθητη, είναι κρίσιμο να μην ακυρώσουμε τη συλλογική προσπάθεια και όσα πετύχαμε όλοι μαζί.

Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και υπεύθυνη ενημέρωση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο και να σπέρνει ανεύθυνα τον πανικό.

Η πραγματικότητα απέδειξε ότι η παραπληροφόρηση δυστυχώς μπορεί να γίνει μεταδοτική και να αναπαραχθεί ταχύτερα από ότι ο ίδιος ο ιός.

Επιλέγουμε προσεκτικά τις πηγές ενημέρωσης μας, συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα για να χαρούμε με ασφάλεια τις ομορφιές του δήμου μας , να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας και να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τα καταστήματα μας.

Στο πνεύμα αυτό ο δήμος μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές αλλά και να ενημερώνει υπεύθυνα για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα