«Κανόνι» στο Mega

Στα «βράχια» το άλλοτε μεγάλο κανάλι

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα υπαχθεί το κανάλι Mega. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα capital.gr οι τράπεζες κατέθεσαν σχετικό αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το capital.gr το κανάλι θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΔΟΛ, που θα σημάνει και την αντίστροφή μέτρησή του.

Η εταιρεία αναμένεται να υπαχθεί στο νόμο Δένδια (4307) όπου θα ακολουθήσει και πλειστηριασμός των περιουσιακών της στοιχείων.
Σύμφωνα με τον νόμο Δένδια οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της εταιρείας, ενώ είναι ακόμη σε λειτουργία προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα. Παράλληλα ο ειδικός διαχειριστής που θα έχει την εποπτεία της διαδικασίας προχωρά σε εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην περίπτωση του ΔΟΛ. Η περίπτωση του οργανισμού Λαμπράκη θεωρούνταν από τα πιο δύσκολα τραπεζικά assets ωστόσο μέσα σε δύο μόλις μήνες ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης με τον άλλοτε κραταιό δημοσιογραφικό οργανισμό να καταλήγει στον Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω πλειστηριασμού.

Το περιουσιακό στοιχείο που αναμένεται να γίνει «πόλεμος» για να αποκτηθεί είναι φυσικά η ταινιοθήκη του Mega. Μην ξεχνάμε ότι το κανάλι κρατιέται όρθιο ακόμη χάρη στις επαναλήψεις.

Σχετικά άρθρα