«Καρφί» Παυλόπουλου στους Τούρκους

«Οι προκλήσεις είναι «ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας»

Ηχηρό μήνυμα με νόημα προς την Τουρκία, με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου διατύπωσε σήμερα από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς στο Αιγαίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόκειται για μια απάντηση που δίδεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων τόσο χθες όσο και σήμερα, καθώς από την άλλη πλευρά υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα Πρόεδρο πετά πάνω στον τουρκικό εναέριο χώρο!

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στο προσωπικό του Εθνικού Φυλακίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε περήφανος «για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου. Κορυφώνεται αυτή η πορεία εδώ, στην Παναγιά, το σημείο στο οποίο χτυπά η καρδιά των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Εδώ», συνέχισε ο Πρ. Παυλόπουλος, «είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε: Επιζητούμε την ειρήνη. Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Και οι προϋποθέσεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ένα δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση, το οποίο εξαφανίζει τις γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν. Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη. Και το έχει αποδείξει στην Ιστορία», είπε ο Πρόεδρος.

«Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον.

Γιατί -κατέληξε ο Πρ. Παυλόπουλος- ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός. Αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς. Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’ αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε».

Σχετικά άρθρα

9 Σχόλια

     1. Και για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά!
      Στρατό πήγες;
      Γιατί αν πήγες και σχολιάζεις με αυτό τον τρόπο, κάτι δεν πήγε καλά στην εκπαίδευση σου…
      Αν δεν έχεις πάει ακόμα ή δεν θα πας καθόλου, έχεις μια δικαιολογία αλλά και πάλι δεν δικαιούσαι να μιλάς με ειρωνικό τρόπο σε τέτοιο θέμα. Εκτός και αν δεν είσαι ημεδαπός ή είσαι αντιρρησίας συνείδησης, όπου και πάλι δεν δικαιούσαι να μιλάς με ειρωνικό τρόπο για τον θεσμό του ΠτΔ και για θέματα Ε.Α.
      Αυτά

     2. Αν η σοβαρότητα κρίνεται από το αν έχει πάει στρατό κάποιος ή όχι ζήτω που καήκαμε.

      Για να σας λύσω την απορία λοιπόν κ. Κώστα έχω πάει στρατό αρκετά χρόνια πριν.

      Επίσης να σας αναφέρω ότι επειδή έχουμε Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να θεωρώ διακοσμητικό τον εκάστοτε ΠΤΔ.

      Άλλωστε σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θεωρεί αυτός πρέπον.

      Αν εσείς από την πλευρά σας κ. Κώστα θεωρείτε τον εν λόγο ΠΤΔ άξιο ή νιώθετε την υποχρέωση να “χαρείτε” με την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί κάποιος δίχως αισθήματα (είτε πατριωτικά είτε κοινωνικής ευθύνης) είναι καθαρά δικαίωμα σας.

      Και μιας και μιλάμε σοβαρά αν είστε όντως του 78 και απαντάτε στο οποιοδήποτε σχόλιο ενός χρήστη με φώτο Spongebob με υβριστικό σχόλιο τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

      Καλό σας απόγευμα και δεν θα ήθελα να το συνεχίσω άλλο.

     3. Στο συγκεκριμένο ποστ χρειάζεται σοβαρότητα, είναι σοβαρό και μετράει αν έχετε πάει στρατό.
      Η σοβαρότητα φαίνεται επίσης στο πως αναφερόμαστε στην ιδιότητα του ΠτΔ και ποτέ στο πρόσωπο. Άλλωστε στο στρατό χαιρετούμε τη σημαία που υπάρχει στο πηλίκιο και ποτέ το ίδιο το πρόσωπο.
      Δεν κοίταξα καν τι είπε. Όλοι θα κριθούμε το ίδιο, όταν φτάσει εκείνη η στιγμή. Κούφια η ώρα που το λέω…
      Η απάντηση που σας έδωσα ήταν στο ίδιο επίπεδο με την απάντηση που διάβασα που από όσο θυμάμαι, ήταν και εκείνη γελοία (αναλογικά με το θέμα που διάβασα)

      Υ.Γ. Ίσως για εσάς κάποια θέματα εθνικής ασφάλειας να σας αφήνουν αδιάφορους. Έχετε το δικαίωμα αυτό. Αυτό που δεν έχετε ως δικαίωμα είναι η ειρωνεία ως προς το ίδιο το θέμα και ότι πρεσβεύει σε κάποιους άλλους. Προσωπικά είμαι άθεος αλλά δεν κοροϊδεύω, ούτε ειρωνεύομαι τους θρησκους.

Comments are closed.