«Καρφιά» μεταξύ Ζωής και Βούτση

Θα κριθούμε από την ιστορία -Ολους μας κρίνει ο λαός

Μετά από τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, αυτή η τελετή παράδοσης- παραλαβής ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Βούτση αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αλλωστε, ακόμη και στην πρώτη του ομιλία στη βουλή, ο νέος πρόεδρος άφησε κάποιες αιχμές για την προκάτοχό του. Η τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε σε ψυχρό κλίμα, με την κ. Κωνσταντοπούλου να σημειώνει με νόημα «Θα μας κρίνει όλους η ιστορία», και τον κ. Βούτση να της απαντά «Ολοι κρινόμαστε από το λαό και κάποια στιγμή από την ιστορία», ενώ σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να μετατρέψει τη διαδικασία σε πολιτική αντιπαράθεση.

«Σας παραδίδω την προεδρεία της Βουλής έχοντας την τιμή να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου. Είναι τιμή επίσης η ολοκλήρωση μίας θητείας σε μία βουλή που θεωρήθηκε εμπόδιο ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων. Αποτελεί προσωπική επιπροσθέτως τιμή πως δεν παρέδωσα τα κλειδιά της ελληνικής βουλής στους δανειστές. Σας παραδίδω επίσης το έργο επιτροπών και ομάδων οι οποίες προσπάθησαν πολύ τους τελευταίους επτά μήνες για το καλό και το δίκαιο του ελληνικού λαού», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι έχει αφήσει στο γραφείο του προέδρου την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και την έκθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Προσδοκώ και αναμένω ότι οι πολύτιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν», πρόσθεσε.

«Θα με βρείτε αρωγό σας, στην προσπάθεια για ολοκλήρωση και την ενίσχυση των παραπάνω διαδικασιών δεν θα είμαι όμως αρωγός σε διαδικασίες κατάλυσης της δημοκρατίας. Καλή επιτυχία, όλους θα μας κρίνει η ιστορία» κατέληξε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης, αφού σημείωσε ότι έκανε και εκείνη προσπάθειες αναβάθμισης της βουλής, πρόσθεσε «Το σημαντικό είναι ότι τρεις φορές εκλήθη ο λαός και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, να δώσει την εντολή, την πυξίδα σε δυνάμεις που θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά» και
της απάντησε πως είναι σαφές ότι η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση θεμάτων κρίσιμων που αφορούν τη χώρα. «Ειδικά το ζήτημα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων στα οποία αναφερθήκατε θα συνεχίσουν να αποτελούν βάση και οι ομάδες εργασίας και οι επιτροπές είναι ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουν το έργο τους. Δεν θα ήθελα ειδικά με τη σημερινή συγκυρία να μιλήσουμε πολιτικά καθώς το προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν πολλά. Όλοι μας κρινόμαστε άλλωστε καθημερινά από το λαό και κάποια στιγμή και από την ίδια την ιστορία», πρόσθεσε.

 

Σχετικά άρθρα

Στη βουλή η ΣΕΚΑΠ του Ιβαν!

Παραμένει το αδιέξοδο στην καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, καθώς οι εξελίξεις διαψεύδουν τις προσδοκίες για λύση μετά τη χθεσινή τριμερή στο υπουργείο Εργασίας. Παρά το σχετικά θετικό κλίμα που «έβγαινε» χθες μετά την τριμερή σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας Β.Κεγκέρογλου, των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ και της νέας διοίκησης της καπνοβιομηχανίας, υπό την ιδιοκτησία Ιβάν Σαββίδη, οι […]

Ο νέος παράγοντας του Εδεσσαϊκού! (vids)

Ιστορία είχαν γράψει, πριν μερικά χρόνια, οι αμίμητες και ακαταλαβίστικες δηλώσεις του τότε αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιου. Τελικά, φαίνεται πως υπάρχει και διάδοχος! Ένας αγρότης που μίλησε πρόσφατα στην κάμερα και έκανε τον κ. Μάτσιο να φαίνεται… λέκτορας! Παρακολουθείστε τα δυο βίντεο και βρείτε τις διαφορές… Ο νέος… Κι ο παλιός…