Κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ σε ζωντανή μετάδοση και πέθανε!

Τραγική κατάληξη για Livestreamer

Livestreamer πέθανε λίγο αφότου τον είδαν να πίνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok. Ο Brother Three Thousand ήπιε τουλάχιστον επτά μπουκάλια baijiu (κινεζικό λευκό ποτό, που περιέχει έως και 60% αλκοόλ) κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Βρέθηκε νεκρός 12 ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο, όπως ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ο θάνατός του, που συζητήθηκε ευρέως στο κινεζικό διαδίκτυο, προκάλεσε εκκλήσεις για αυστηρότερο νομικό πλαίσιο στη βιομηχανίας του livestreaming της χώρας.

Ο 34χρονος, με το επώνυμο Γουάνγκ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε εξοικειωθεί με την κατανάλωση του εν λόγω κινεζικού ποτού κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων.

Στις 16 Μαΐου, είχε συμμετάσχει σε τέσσερις «μάχες», όπου οι influencers ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν τα περισσότερα δώρα από τους φανς τους και, μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχασε τρεις από τους γύρους, μετά τους οποίους ήπιε μπουκάλια baiju ως τιμωρία. Όσοι παρακολουθούσαν, είπαν ότι ήπιε τουλάχιστον επτά μπουκάλια εκείνο το βράδυ.

Ο Γουάνγκ ολοκλήρωσε τη ζωντανή μετάδοση μετά τα μεσάνυχτα. Βρέθηκε νεκρός το επόμενο απόγευμα, δήλωσε φίλος του σε κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Όταν τον βρήκε η οικογένειά του, είχε ήδη πεθάνει», είπε στο Shangyou News. Η κηδεία του έγινε το Σάββατο.

Το Douyin απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων, με ποινές που κυμαίνονται από προειδοποιήσεις μέχρι αποκλεισμό των χρηστών από διαγωνισμούς livestream.

Από την εν λόγω εφαρμογή ο Γουάνγκ είχε αποκλειστεί και στο παρελθόν για κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, άνοιξε νέους λογαριασμούς, ανέφεραν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Ο πιο πρόσφατος λογαριασμός του είχε περισσότερους από 44.000 followers.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέρσι διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από ένα δισ. χρήστες του διαδικτύου ήταν ενεργοί σε πλατφόρμες για βίντεο μικρής διάρκειας όπως η Douyin.

Ο θάνατος του Γουάνγκ προκάλεσε τον συστηματικό και αυστηρό έλεγχο για την ασφάλεια αλλά και τους κανονισμούς των συγκεκριμένων εφαρμογών.

Το 2021, ο Γιου Χάιλονγκ, ο οποίος έγινε δημοφιλής για την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού στο Douyin, πέθανε ύστερα από «πολλές ώρες εργασίας υψηλής έντασης», δήλωσε ο ατζέντης του.

Το 2018, ο livestreamer «Νταφέι», ο οποίος ήταν γνωστός για την κατανάλωση αλκοόλ στην κάμερα, πέθανε επίσης ύστερα από μια διαδικτυακή εκπομπή.

πηγή: lifo.gr

Σχετικά άρθρα