Καταγγελία για Αυγενάκη – «Κομματάρχης άλλων εποχών»

Για απαράδεκτες τακτικές τον «καρφώνει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς

Μετά τα έργα και τις ημέρες του Λευτέρη Αυγενάκη στον αθλητισμό, έρχεται μια καταγγελία με πολιτικές προεκτάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού.

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή επιστολή που είχε στείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, μεσούσης της καραντίνας, στις Ομοσπονδίες, τον κατηγορεί ότι ενεργεί «ως κομματάρχης άλλων εποχών» και προσθέτει ότι… «Παρ’ όλο που κατανοούμε την αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση, θυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη την θεσμικότητα της θέσης του και ότι οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και ο αθλητισμός, γενικότερα, δεν είναι φέουδο κανενός, όπως προφανώς θεωρεί ο ίδιος».

Η δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης κι ενώ σύσσωμη η αθλητική κοινότητα (αθλητές, προπονητές, σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες) αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της υποχρεωτικής αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ενεργώντας ως κομματάρχης άλλων εποχών, απέστειλε προς τους προέδρους των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, που θεωρεί «δικούς του», την επιστολή αυτή.

Η παρακάτω επιστολή είναι χαρακτηριστική του τρόπου, που ηγείται του Αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης, διαχωρίζοντας τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών σε ημέτερους και μη. Παράλληλα, αποκαλύπτονται και στους πιο δύσπιστους τα κίνητρα κάθε ενέργειάς του, είτε αφορά τις αποφάσεις του είτε τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες.

Παρ’ όλο που κατανοούμε την αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση, θυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη την θεσμικότητα της θέσης του και ότι οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και ο αθλητισμός, γενικότερα, δεν είναι φέουδο κανενός, όπως προφανώς θεωρεί ο ίδιος».

Σχετικά άρθρα