Κατάσχεσαν πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης!

Μεγάλη «μπάζα» που προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική

Οι Αρχές του Μαρόκου κατάσχεσαν στην Καζαμπλάνκα 541 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που μεταφέρθηκε από τη Λατινική Αμερική.

Έξι ύποπτοι, ανάμεσά τους ένας Βραζιλιάνος, τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως είναι ο «εγκέφαλος αυτής της σπείρας κακοποιών» συνελήφθησαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Μαρόκου.

Επίσης κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα και «μεγάλα χρηματικά ποσά».

Τα πρώτα στοιχεία τις έρευνας υποδεικνύουν ότι το δίκτυο των κακοποιών έχει «διεθνείς διακλαδώσεις», δηλαδή δεσμούς με «καρτέλ της Λατινικής Αμερικής», τα οποία προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν τη στρατηγική θέση του βασιλείου» για να το μετατρέψουν σε κόμβο «διαμετακόμισης προς τον ευρωπαϊκό χώρο», όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Την τελευταία δεκαετία αναπτύχθηκαν διάφορες οδοί για τη διακίνηση κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη και προέλευση την κεντρική και τη Λατινική Αμερική, συνήθως μέσω χωρών της δυτικής Αφρικής και, πιο πρόσφατα, της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC).

Οι Αρχές του Μαρόκου έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις ανακοινώσεις περί κατασχέσεων μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προερχόμενης από τη νότια Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα