Κατασκήνωσαν κανονικά στο ΑΠΘ

Σκηνές και τροχόσπιτα παντού

Οπως έχει ήδη αναφερθεί, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για το κάλεσμα της διοργάνωσης κάμπινγκ στους χώρους του ιδρύματος, από το No Border Camp.

Από χθες το μεσημέρι οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή να κλειδωθούν όλα τα κτίρια του ΑΠΘ για να προστατευτεί η περιουσία του ιδρύματος, ωστόσο, όπως σημειώνει το thestiival.gr, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παραβιάσουν την είσοδο της Νομικής Σχολής για να καταλάβουν το χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατασκηνωτών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία μέχρι στιγμής παρακολουθεί διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται οι κατασκηνωτές. Σύμφωνα με το parallaximag.gr, ήδη 50 άτομα, στην πλειοψηφία τους ξένοι, έχουν στήσει τις σκηνές τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι διοργανωτές του κάμπινγκ φρόντισαν να εγκαταστήσουν στο χώρο ανάμεσα στο Αστεροσκοπείο και τη Νομική Σχολή γεννήτρια και μαγειρείο καθώς και την πλειοψηφία των σκηνών και των τροχόσπιτων που έφεραν μαζί τους, αλλά φυσικά και εξέδρα ανάμεσα στη Φιλοσοφική και την Πρυτανεία, για τις συναυλίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν που είναι εγκατεστημένη.

Πάντως, όπως αναφέρει το parallaximag.gr, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου στους κατασκηνωτές για το πόσο θα μείνουν στο χώρο η απάντηση ήταν μία: «Για πάντα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία έχει εντολές να μην επέμβει παραμένοντας διακριτικά στο χώρο παρατηρώντας τα όσο θα επακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (15-24 Ιουλίου). Η Πρυτανεία αποφάσισε να δείξει ανοχή επικαλούμενη ευνόητους λόγους. Η οποιαδήποτε απαγόρευση ή ανάμειξη της αστυνομίας είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει το κλίμα κι αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανείς στη συμπρωτεύουσα.

Εντωμεταξύ, υπάρχουν φόβοι ότι η διοργάνωση μπορεί να γίνει στόχος εθνικιστικών ομάδων, λόγω των διάφορων εθνικοτήτων που έχουν εγκατασταθεί εκεί και να ολοκληρωθεί χωρίς συγκρούσεις και χωρίς επέμβαση της αστυνομίας.

 

Σχετικά άρθρα