Καταστήματα: Σηκώνει ρολά η Αττική

Θεσσαλονίκη και Πάτρα σηκώνουν ρολά σε μεγάλο βαθμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη που αντιδρούν σφόδρα στην απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά τα καταστήματα στις περιφέρειες αυτές, την ώρα που η Αττική σηκώνει ρολά. Το ντόμινο αντιδράσεων, τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας τις επόμενες ώρες μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις φωνές των καταστηματαρχών.

Το κλίμα από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ήταν βαρύ και οι αντιδράσεις την επόμενη ημέρα ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές και τους Περιφερειάρχες των τριών περιοχών προμήνυε μια δύσκολη εβδομάδα για το Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως αποφασίστηκε να επισκεφθεί την Πάτρα ο κ. Πέτσας και να συνομιλήσει από κοντά με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός χθες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και έδωσε εντολή στο οικονομικό επιτελείο να ετοιμάσει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη όλων των επιχειρήσεων που παραμένουν και τον Απρίλιο κλειστές, ύστερα από κυβερνητική απόφαση.

Ανοίγουν τα μαγαζιά τους στην Πάτρα

Στις περισσότερες περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown ακόμα και σήμερα, την ώρα που η πρωτεύουσα θα δουλεύει κανονικά, οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου έχουν αποφασίσει στις 9:00 να ανοίξουν τα καταστήματά τους, χωρίς ωστόσο, να εξυπηρετούν πελάτες. «Η Πάτρα είναι μεγάλο καζάνι που βράζει. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά. Καρναβάλι και φοιτητές, που είναι η “βαριά βιομηχανία” έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ» λέει στην «Ωρα Ελλάδος» ο Νίκος Στριφτούλιας, επίτιμος πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πατρών.

«Δώσαμε τις οικονομίες μας για το νέο εμπόρευμα και μας είπαν πως δεν θα ανοίξουμε, μας έλεγαν για τα mall ότι θα είναι κλειστά και τα ανοίγουν. Αυτές είναι οι εστίες, που θα δημιουργηθούν τεράστιες ουρές, όχι τα μαγαζιά μας τα συνοικιακά» πρόσθεσε εμφανώς φορτισμένος ο κ. Στριφτούλιας.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα