Καταστήματα: Τι αλλάζει στα sms στο 13033 για ψώνια

Οι νέοι κανόνες στο λιανεμπόριο

Aπό τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο, αλλά το άνοιγμα των καταστημάτων συνοδεύεται από νέους κανόνες, τόσο για τη μετακίνηση με sms στο 13033 καθώς μπαίνει χρονικό όριο 2 ωρών, όσο και για την παραμονή μέσα στα καταστήματα, καθώς παραμένουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα λόγω του lockdown για τον κορονοϊό. Όλοι είναι νέοι κανόνες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι εξαιρέσεις και τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, από τις 18 Ιανουαρίου ξεκινούν πάλι την παροχή υπηρεσιών οι δραστηριότητες σε κομμωτήρια και κουρεία, αλλά και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος. Επίσης ανοίγουν τα ΚΤΕΟ.

Τα καταστήματα ανοίγουν με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η 8η νυχτερινή ορίστηκε, ώστε να υπάρχει μια ώρα περιθώριο για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους καθώς ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Επισημαίνεται ότι το κυνήγι και το ψάρεμα παραμένουν προσωρινά σε αναστολή.

Για να γίνει η μετακίνηση θα πρέπει να στέλνετε sms στο 13033 με την επιλογή 2, μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, ή με το έντυπο βεβαίωση κίνησης, με χειρόγραφη βεβαίωσης κίνησης. Το ίδιο μήνυμα και ο ίδιος αριθμός ισχύει για μετάβαση σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικού εμπορίου.

Σχετικά άρθρα