Καταιγισμός τροπολογιών στη Βουλή

Eν μέσω “μαύρου” στα ΜΜΕ

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… εικοσιέξι τροπολογίες έφεραν σήμερα οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Όλα αυτά, μάλιστα, ενώ έχει πέσει… “μαύρο” στα ΜΜΕ λόγω της απεργίας ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού την Κυριακή.

Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Φίλης και Νίκος Φωτάκης ανακοίνωσαν πως έκαναν αποδεκτές τις 18 βουλευτικές τροπολογίες. Μεταξύ αυτών που κατατέθηκαν στο ασφαλιστικό είναι και η τροπολογία που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ακόμη 8 υπουργικές

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή!

Εκτός όμως από τις βουλευτικές τροπολογίες, έχουν κατατεθεί ακόμη 8 υπουργικές τροπολογίες. Μια από αυτές, του υπουργείου Εσωτερικών, αφορά στη δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα.

Επιπρόσθετα, με μία ακόμη τροπολογία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο.

“Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους realestate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο”, ήταν το σχόλιο που έκανε ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατέθεσε τροπολογία για την επαγγελματική εκπαίδευση στο νομοσχέδιο

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και αύριο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα […]