Καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του!

Το έκανε προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη και απαλλάχθηκε

Ένας καθηγητής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας στη Ρωσία καταδικάστηκε επειδή είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη μαθήτρια! Ωστόσο, ο 55χρονος… απαλλάχθηκε από την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού παντρεύτηκε το νεαρό κορίτσι.

Ο Γιούρι Μπονταρένκο, πρώην διευθυντής ορχήστρας του καλλιτεχνικού Λυκείου της Αγίας Πετρούπολης καταδικάστηκε«σε στέρηση ελευθερίας για ένα έτος και τριετή ποινή απαγόρευσης άσκησης παιδαγωγικής δραστηριότητας» διότι σύναψε σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη.

Την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα η κοπέλα δεν ήταν πάνω από 16 χρονών και ήταν μαθήτριά του.

Παρόλα αυτά, απέφυγε την καταδίκη χάρη σε μια διάταξη του ποινικού κώδικα που καθορίζει ότι ένας καταδικασθείς για πρώτη φορά με αυτήν την κατηγορία «μπορεί να απαλλαγεί της ποινής εφόσον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία, αφού παντρεύτηκε με την ζημιωθείσα διάδικο».

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η σχέση μεταξύ του μαέστρου και της μαθήτριάς του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίστηκε έως το Νοέμβριο του 2016. Όταν οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν τη σχέση τους κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda διευκρινίζει ότι ο Γιούρι Μπονταρένκο, προσπάθησε να καθυστερήσει τη δίκη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, κατόπιν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του τον Δεκέμβριο του 2017 και παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα – η οποία είχε πλέον ενηλικιωθεί -.

Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος προς όφελός του τη σχετική διάταξη του νόμου απέφυγε την καταδίκη.

Σχετικά άρθρα