Καθηγητής του ΑΠΘ γρονθοκόπησε φοιτητή

«Πήγαν να τον πετάξουν από παράθυρο»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνουν με ανακοίνωσή τους σύλλογοι των σχολών Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, φοιτητής από ομάδα που βρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου για να διαμαρτυρηθεί, δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από καθηγητή- μέλος της Συγκλήτου.

Η ομάδα των φοιτητών βρέθηκε στον χώρο για να διατρανώσει στο βασικό της αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι, καθώς και “να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα αυταρχικοποίησης των Πρυτανικών Αρχών”.

Στη σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέρουν: “Βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν συναντήσαμε μόνο μπράβους, αλλά ένας καθηγητής/συγκλητικός γρονθοκόπησε φοιτητή ενώ οι πρυτανικές αρχές σφύριζαν αδιάφορα.

Η συγκεκριμένη πρυτανεία του Μήτκα όχι μόνο μπορεί να συνεδριάζει μόνο κρυφά και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο χτυπώντας και τρομοκρατώντας”.

Μάλιστα φοιτητικοί σύλλογοι ανήρτησαν και απόσπασμα από σχετικό βίντεο με την χειροδικία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Μετά από πληροφορία ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κρυφά Σύγκλητος, και μετά από τις τελευταίες προσπάθειες των Φοιτητικών Συλλόγων να παρέμβουν στη Σύγκλητο, σήμερα Τρίτη 4/6, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής παρευρέθηκαν στην Πρυτανεία, ζητώντας να μάθουν για τη διενέργεια της Συγκλήτου και τον προγραμματισμό της επόμενης, επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι, να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα αυταρχικοποίησης των Πρυτανικών Αρχών καθώς και να απομακρυνθεί ο φασίστας μπράβος από τη φοιτητική λέσχη.

Βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν συναντήσαμε μόνο μπράβους, αλλά ένας καθηγητής/συγκλητικός γρονθοκόπησε φοιτητή ενώ οι πρυτανικές αρχές σφύριζαν αδιάφορα. Η συγκεκριμένη πρυτανεία του Μήτκα όχι μόνο μπορεί να συνεδριάζει μόνο κρυφά και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο χτυπώντας και τρομοκρατώντας.

Ο πρύτανης κλείνει τα μάτια στο προηγηθέν συμβάν, απαξιώνει τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και αποκαλεί τους φοιτητές φασίστες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΜΗΤΚΑ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ/ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΠΡΑΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ.
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Φοιτητικοι συλλογοι φιλολογιας, νομικης, φ.π.”

Η απάντηση του Ιδρύματος

Από την πλευρά του Ιδρύματος, αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής, μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ, δέχτηκε άγρια επίθεση από τους φοιτητές, με γροθιές και μπουνιές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΑΠΘ, οι φοιτητές είχαν στριμώξει τον καθηγητή κοντά στο παράθυρο του κτιρίου, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο!

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο καθηγητής προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει την παρέμβαση των φοιτητών, ενώ οι φοιτητές ζήτησαν και από τηλεοπτικό συνεργείο που βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης να σβήσει το υλικό που είχε καταγράψει.

Σχετικά άρθρα