Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

“Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός” λένε

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο  Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τη διπλή σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ στην Χαλκίδα που σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα Τρίτης.

Ο κ. Λέκκας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις σημείωσε πως οι σεισμοί των 5,2 Ρίχτερ έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Μιλώντας στο Star Channel, τόνισε πως ο διπλός σεισμός «δεν προέρχεται από την Κεφαλλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός». « Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος  του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, επίσης,εξήγησε πως: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό».

Για τη διπλή σεισμική δόνηση, τέλος, ο κ. Λέκκας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών. Είμαστε σε άμεση επαφή με όλα τα σεισμικά δίκτυα της επικράτειας».

«Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις το σεισμικό γεγονός βαίνει προς εκτόνωση. Φυσιολογική η καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας», έγραψε ακόμη.

Σχετικά άρθρα