Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης!

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ύστερα από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως (25,37 δολάρια/βαρέλι χαμηλό 19ετίας!), αφού η μάχη κατά τον κορωνοϊό, οι καραντίνες, η «βουτιά» στην ταξιδιωτική κίνηση, αλλά και η προοπτική μιας παγκόσμιας ύφεσης, έχουν μειώσει δραματικά το ενδιαφέρον στην αγορά πετρελαίου.

Και, παρότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτά τα επίπεδα, μια έρευνά μας στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στις τιμές των πρατηρίων του Υπουργείου Ανάπτυξης, μας έδειξε ότι για πρώτη φορά από το 2009 η τιμή του πετρελαίου κίνησης έπεσε σε πολλά πρατήρια της χώρας κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο!

Αυτή τη στιγμή σε πρατήρια στην Πειραιώς, τη Χαμοστέρνας, τη Λεωφόρο Σχιστού, στην Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι και στην Αλ. Παναγούλη στο Νέο Ηράκλειο, μπορεί κανείς να γεμίσει το αυτοκίνητό του με πετρέλαιο κίνησης με τιμή από 0,962 έως 0,997 ευρώ/λίτρο!

Η τιμή της βενζίνης από την πλευρά της έχει πέσει ακόμη και κάτω από 1,25 ευρώ/λίτρο, ακολουθώντας αντίστοιχη πτώση.

Σημειώστε πάντως ότι αναλυτές της αγοράς αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες, αφού αυτή τη στιγμή η μέση τιμή στη χώρα με βάση πάντα τα στοιχεία του Υπουργείου, είναι 1,467 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη και 1,235 ευρώ/λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.

Σχετικά άρθρα