Κατώτατος μισθός: Πώς θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα (video)

Οι αυξήσεις που αναμένονται

Μικρές αυξήσεις ανά εξάμηνο θα υπάρξουν στον κατώτατο μισθό σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κώνστας Πλάντζος στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, στο Open TV.

Οι αυξήσεις θα γίνουν βήμα βήμα είπε και υπογράμμισε πως “ανοίγει μια πολιτική συζήτηση και πανευρωπαϊκά, συμφωνήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να εκδοθεί κοινοτική οδηγία για όλες τις χώρες για ένα αξιοπρεπή μισθό.

Μητσοτάκης: Αύξηση στον κατώτατο μισθό δύο φορές μέσα στο 2022
Η Ελλάδα με βάση την Eurostat, βρίσκεται στην 11η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 650 ευρώ. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση καθώς 21 χώρες στην ΕΕ, έχουν κατώτατο μισθό.

 

Από 1η Ιανουαρίου, έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό (και στα επιδόματα), οπότε θα διαμορφωθεί στα 663 ευρώ.

Σύμφωνα με το Open, από 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αύξηση περί τα 2,5% με 3%, οπότε ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 680 ευρώ. Μια αύξηση που είναι επιβεβλημένη λόγω της ακρίβειας.

Αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί και το 2023. Πιθανότατα οι αυξήσεις θα είναι ανά εξάμηνο, λόγω αστάθειας, πληθωρισμού και ανταγωνισμού (η σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Σχετικά άρθρα

Επενδύουν στον καφέ και στην τυρόπιτα

Ο ένας στους δέκα που αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στον επιχειρηματικό στίβο μεσούσης της οικονομικής κρίσης επιλέγει τον γνώριμο χώρο του εστιατορίου, της καφετέριας και του μπαρ. Είναι άκρως ενδεικτικό ότι οι υποψήφιοι επενδυτές δεν φαίνεται να πτοούνται ούτε από τον μεγάλο αριθμό των «λουκέτων» ούτε από την αίσθηση «κορεσμού» που επικρατεί στην […]