Και οι Γάλλοι αγρότες στους δρόμους

Καίνε ελαστικά και αδειάζουν σανό στο Παρίσι

ους δρόμους του Παρισιού κατέκλυσαν Γάλλοι αγρότες στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα τους, διεκδικώντας επιδόματα και μεταρρυθμίσεις ώστε να ανταποκριθούν στις δαπάνες τους.

Πλήθος αγροτών συγκεντρώθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γκαρ ντε Λυών και συνέχισαν την πορεία τους προς την Πορτ ντε Βενσάν.

Οι διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά, άδειασαν σανό, ενώ κάποιοι από αυτούς έσκισαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από παρακείμενο κτίριο.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο Γεωργίας να ακούσει τα αιτήματά μας, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Για αυτό το λόγο έπρεπε να κατέβουμε στους δρόμους του Παρισιού ώστε ένα εκφράσουμε τα παράπονά μας», δήλωσε ένας από τους αγρότες που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Όπως επισημαίνουν διεθνή πρακτορεία, στο σημείο έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, αλλά δεν έχουν εμπλακεί προς το παρόν.

Σχετικά άρθρα

Η Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι!

Τη Θεσσαλονίκη, ως τουριστικό προορισμό στις βαλκανικές χώρες, θέλει να προωθήσει ακόμη περισσότερο η διοίκηση του κεντρικού Δήμου και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει συνέδριο στο Βελιγράδι, το διάστημα από 28 έως 30 Οκτωβρίου. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της πόλης από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του τουριστικού και επιχειρηματικού τομέα […]