«Κεραυνοί» Μπουρνού κατά Αυγενάκη!

«Όταν δεν είναι στον… πάγκο, εξυπηρετεί χορηγούς του κόμματός του», αναφέρει μεταξύ άλλων

Νέα πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη από τον τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, κατηγορώντας τον για εξυπηρέρητηση κομματικών συμφερόντων.

Ο βουλευτής Λέσβου επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο» με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της ΕΕΑ, ενώ τον κατηγορεί για προσπάθεια ελέγχου των οργάνων διοίκησης στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης ήταν αρκετός για την ΝΔ να αφήσει το στίγμα της κατεδάφισης και στον αθλητισμό.

Δώδεκα μήνες γεμάτοι αυταρχισμό, φωτογραφικές τροπολογίες – ντροπή, καθυστερήσεις, λάθη, αποκλεισμούς , μεθοδεύσεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων αλλά και μπόλικες επικοινωνιακές ανοησίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό αθλητισμού, που όταν δεν τον αφήνουν στον πάγκο όταν η μπάλα καίει, επιδεικνύει, από τη μια, πρωτοφανή άγνοια για την λειτουργία και την πραγματικότητα του αθλητισμού και, από την άλλη, υπέρμετρο ζήλο να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα και χορηγούς του κόμματός του.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που βιάστηκε να «ξηλώσει» όλες τις διατάξεις του ν.4603/2019, που αποτελούσαν εγγύηση για αντιπροσωπευτικότερες εκπροσωπήσεις στην διοίκηση του Αθλητισμού, την ανανέωση και ανάδειξη νέων στελέχών ενώ ταυτόχρονα επεδίωξε να περάσει, με παταγώδη, τελικά, απότυχία μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντισυνταγματικές διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, βάλλοντας ευθέως κατά συγκριμένων προσώπων και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που χαμένος στα γρανάζια του «επιτελικού κράτους» που έστηνε η κυβέρνηση του κι ενώ όλα ήταν έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε τόσο όσο χρειαζόταν για να αρθεί η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που με τους αδέξιους όσο και ύποπτους χειρισμούς του στην υπόθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού και την τροπολογία – ντροπή που έφερε η κυβερνησή του, απόντος του ιδίου από την Βουλή, κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των τακτικών επιχορηγήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, τον προγραμματισμό τους αλλά και την προσπάθεια των αθλητών και προπονητών των εθνικών ομάδων για άρτια προετοιμασία και διακρίσεις.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που κατα την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε στην τύχη τους σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό, που λίγο πριν τις αρχαιρεσίες στους Εθνικούς Αθλητικούς Φορείς, φέρνει φωτογραφικές κι επικίνδυνες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τροπολογίες στη Βουλή που αίρουν κωλύματα εκλογιμότητας παραδίδοντας τα αθλητικά σωματεία σε εμπόρους και ιδιοκτήτες πρακτορείων που παρέχουν στοίχημα, δημιουργώντας ενα σκοτεινό τοπίο διαπλοκής και αδιαφάνειας. Κι όλα αυτά ενώ έχει εξαγγείλει νέο αθλητικό νόμο που θα καθορίζει πως θα γίνουν οι εκλογές σε τρείς μήνες, εκτελώντας απροκάλυπτα το σχέδιο καθολικού έλεγχου απο τη ΝΔ των οργάνων διοίκησης του Αθλητισμού.

Δώδεκα μήνες ήταν αρκετοί για να πέσουν οι μάσκες.

Δώδεκα μήνες χαμένοι για τον αθλητισμό».

Σχετικά άρθρα