Καιρός: Ερχεται άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 33-36 βαθμών Κελσίου!

H κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα κατά τις προηγούμενες ημέρες εξασθένησε και δίνει τη θέση της στην καλοκαιρία που έρχεται για να μείνει. Η Παρασκευή ξεκινά με πολύ καλό καιρό με πολλές ώρες ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες συννεφιές αστάθειας σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά θα υπάρχουν και ριπές ανέμου εντάσεως 8 μποφόρ. Οσοι επιλέξετε σε κάποια ακτή για βόλτα ή για μπάνιο, να επιλέξετε τις δυτικές παραλίες του νομού Αττικής. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αναμένεται εξίσου καλός, ωστόσο, προς το απόγευμα ίσως υπάρξουν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασία στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά στο Σαββατοκύριακο το μελτέμι θα επιμείνει κι αναμένεται να εξασθενήσει από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται, ωστόσο, μεταξύ 33-36 βαθμών Κελσίου, ενώ από Δευτέρα θα ξεπεράσει και τους 36 βαθμούς!

Σχετικά άρθρα