Κερτ Κομπέιν: «Στο σφυρί» η κιθάρα του από το MTV Unplugged

Ο θρυλικός frontman των Nirvana χρησιμοποίησε την κιθάρα αυτή πέντε μήνες πριν τον θάνατό του

«Στο σφυρί» βγαίνει η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν, κατά τη διάρκεια της ιστορικής MTV Unplugged συναυλίας στη Νέα Υόρκη, με αρχική τιμή το 1 εκατ. δολάρια (περίπου 925.000 ευρώ).

Το συγκρότημα της grunge ροκ, συμμετείχε στην εν λόγω συναυλία τον Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν ο Κομπέιν χάσει τη ζωή του στην ηλικία των 27 ετών.

Το MTV Unplugged των Nirvana, παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες στιγμές του συγκροτήματος, ενώ ο δίσκος με τα τραγούδια από αυτό το live έχει σημειώσει αρκετές πωλήσεις.

Φέτος τον Ιούνιο, η κιθάρα που συνόδευε τη φωνή του Κερτ Κομπέιν στην εν λόγω εμφάνιση, θα βγει σε δημοπρασία σε έναν από τους πιο διάσημους δημοπρατικούς οίκους του Beverly Hills.

Ο πρόεδρος του οίκου αυτού ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ιστορική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος διέδωσε τη μουσική βιομηχανία σε περισσότερα ακροατήρια και σε αυτό βοήθησε και η μυθική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη».

Σχετικά άρθρα