Κι όμως! Στη Βρετανία μπορείς να βρεις σπίτι με 1,5 ευρώ

Απίστευτο; Και όμως!

Μπορεί οι τιμές ενοικίασης και αγοράς ακινήτων στην Βρετανία να είναι στα ύψη, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να αγοράσει κανείς σπίτι με μία λίρα, δηλαδή με κάτι λιγότερο από ενάμισι ευρώ!

Οι Αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιούσουν 1.500.000 λίρες για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα αγοράσουν έως και 25 ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές και θα τα πουλήσουν σε τιμές ευκαιρίας. Τοπικό συμβούλιο προσπαθεί να αναδιοργανώσει περιοχές με άδεια σπίτια πουλώντας τα έναντι μίας μόνο λίρας!

Το συμβούλιο του Stoke-on-Trent, στην ιστορική Κομητεία του Στάφορντσαϊρ θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο αυτό ποσό για να αγοράσει τα 25 ακίνητα. Οι Αρχές θα προσφέρουν επιπλέον 20.000 λίρες στους νέους ιδιοκτήτες για να διακοσμήσουν τα σπίτια. Ελπίζουν ότι με αυτό το σύστημα θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμφωνήσουν να μείνουν στα νέα σπίτια τους για τουλάχιστον 5 χρόνια, να εργάζονται και να έχουν ετήσιο εισόδημα μεταξύ 18.000 και 25.000 λιρών, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Τα κενά ακίνητα θα αγοραστούν από ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διατηρούν σπίτια χωρίς ενοικιαστές. Ο σύμβουλος Randy Conteh, μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ασχολείται με το εν λόγω πρόγραμμα, δήλωσε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα εάν το νέο σύστημα θα είναι στην περιοχή της Portland Street ή σε άλλο μέρος της πόλης που αντιμετωπίζει πρόβλημα».

«Και τα 25 σπίτια θα είναι στην ίδια περιοχή γιατί στόχος του έργου είναι να αναβιώσει μια ολόκληρη κοινότητα», πρόσθεσε.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς τον Οκτώβριο η δημοτική Αρχή του Λίβερπουλ έχει βάλει στόχο να αναγεννήσει την πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, έβγαζε σπίτια προς πώληση έναντι μίας λίρας. Φυσικά, όπως ήταν λογικό, το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία και επαναλήφθηκε με άλλες 120 κατοικίες.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα