Κικίλιας: «Υπάρχουν αρκετά μέτρα πριν το lockdown»

Όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης καθολικού lockdown αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Θέση για τα νέα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας πήρε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο λόγο, για τον οποίο δεν εφαρμόζονται τα οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει και για τον λόγο τον οποίο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή οριζόντιων μέτρων. Αυτός δεν είναι άλλος από το ότι αυτή έχει να προσμετρήσει την κοινωνία, τους ανθρώπους που αγωνιούν και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές τους.

Στην συνέχεια των λεγομένων του αναφέρθηκε και σε χώρες, όπου εφαρμόστηκαν πολλά μέτρα, ενώ αυτά τα οποία ίσχυαν δεν εφαρμόζονταν με συνέπεια να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Συνεχίζοντας ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο, για ομαδική προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει μιας και τα υγιειονομικά δεδομένα δοσκολεύουν.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ύπαρξης καθολικού lockdown, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν είναι το επόμενο βήμα, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, καθώς υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη «όπλα» ατη φαρέτρα της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του ιού με οδηγό τον υγιειονομικό χάρτη.

Ωστόσο διευκρίνισε πως τα τοπικά lockdown, δεν είναι κάτι που βγαίνει από το τραπέζι προκύπτει όμως, ως ένα μέτρο που δεν προαναγγέλεται. Για ακόμα μία φορά ο υπουργός απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να φορούν την μάσκα, να τηρούν τους κανόνες και να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο του κορονοϊού, για το οποίο τόνισε πως από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες «τρέχουν» εμβόλια, τα οποία βρίσκονται στην φάση των τριών κλινικών δοκιμών και καλά νέα αναμένεται να υπάρξουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της προσεχούς.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τις πρώτες δόσεις αυτών, θα παραδοθούν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπάρχει συμφωνία τα εμβόλια να μοιραστούν βάση αλγορίθμου ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων ανά χώρα, με τις ευπαθείς ομάδες να είναι αυτές που μαζί με τους υγειονομικούς θα έχουν προτεραιότητα.

Σχετικά άρθρα