Κιμ Γιονγκ Ουν: Η αμύθητη περιουσία του

Που την ξοδεύει

Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπολογίζεται ότι έχει προσωπική περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές, μάλιστα, ξοδεύει κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αλλά πού; Για αρχή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει υψηλή αισθητική και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο, ως φαίνεται. Λέγεται μάλιστα, ότι ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά στα πιο ακριβά του είδους, όπως είναι το Hennessy, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800 ευρώ το μπουκάλι.

Ανάλογα ακριβά είναι τα γούστα του και στο φαγητό. Είναι γνωστό ότι εισάγει το καλύτερο χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, πεπόνι από την Κίνα και ιδιαίτερες ιαπωνικές λιχουδιές. Το κόστος για όλα αυτά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά υπολογίζεται σε μερικά εκατομμύρια.

Μανιώδης καπνιστής ο ίδιος επιλέγει τα καλύτερα γαλλικά τσιγάρα. Η ποικιλία Yves Saint Laurent, την οποία και προτιμά, κοστίζει περίπου 40 ευρώ το πακέτο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ακριβά γούστα και στο ζήτημα των διακοπών του. Και για αυτόν τον λόγο διαθέτει ένα χειμερινό θέρετρο, που κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολ, το Masikryong. Για τις θαλασσινές του αποδράσεις έχει το υπερπολυτελές του γιοτ, αξίας σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, ο φίλος του Ντένις Ρόντμαν το έχει χαρακτηρίσει ως «συνδυασμός γιοτ με πλοίο της Ντίσνει».

Γαλαντόμος και ανοιχτοχέρης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι κάνει ακριβά δώρα στη γυναίκα του Ρι Σολ-Γιουν. Είναι γνωστό ότι ξοδεύει κρατικά κεφάλαια για την αγορά των πολύτιμων αγορών της, όπως είναι μία τσάντα Christian Dior, την οποία έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Το κόστος της μάλιστα πλησιάζει το ετήσιο εισόδημα της μέσης Βόρειας Κορέας, που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Δώρα ωστόσο κάνει και στους 60 εκλεκτούς αξιωματούχους του. Το 2010 είχε λάβει ο καθένας τους από μία υπερπολυτελή Mercedes-Benz σεντάν. Συνολικά, τα δώρα για τους φίλους του υπολογίζονται κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ.

Ως σινεφίλ ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει μία σπάνια συλλογή με DVD αλλά και ένα ιδιαίτερα λουσάτο home cinema με 1.000 περίπου θέσεις το οποίο υπολογίζεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα ρολόγια, ο φακός τον έχει απαθανατίσει με ένα από τα πολλά υπερπολυτελή που έχει στη συλλογή του. Το συγκεκριμένο μάλιστα, σύμφωνα με την telegraph, υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ξεχάσατε να γράψεται ότι τρώει και μωρά παιδιά…Επίσης κανείς δε γράφει τα ίδια για τον Trump που έχει αποδεδειγμένα πολλαπλάσια ακόμα και από αυτά που ισχυρίζεται το άρθρο…

  2. Eαν τρώει και πίνει και καπνίζει όλα αυτά τα σκ…,γιατί δεν ψοφάει τόσο καιρό;
    Με αυτά που του στέλνουν θα μπορούσαν να τον έχουν ξεκάνει αλλά μάλλον δεν το θέλουν τελικά…

Comments are closed.