Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ζει και είναι καλά»

Τι υποστηρίζει αξιωματούχος της Σεούλ

Αξιωματούχος της Σεούλ όχι μόνο δεν θεωρεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός, αλλά δήλωσε ότι ο 36χρονος χαίρει άκρας υγείας. «Είναι ζωντανός και είναι καλά», δήλωσε ο Τσουνγκ-ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, τονίζοντας ότι η θέση της Νότιας Κορέας είναι ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέρης Ουν δεν έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από της 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Απριλίου, όταν βρέθηκε σε συνεδρίαση του κόμματος. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, δημιουργώντας ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν πιστεύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός, όπως θέλουν κάποια δημοσιεύματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ηλεκτρονικό Τύπο. Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους με γνώση του θέματος, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως ο Κιμ είναι ζωντανός.

Ένα ειδικό τρένο που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα σε μια παραθαλάσσια πόλη, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες ανέλυσε μια ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού βρίσκεται ο Κιμ και αν ασθενεί βαρέως ή όχι, η ομάδα αυτή, η 38 North, ανέφερε ότι το τρένο θεάθηκε στον σταθμό του θερέτρου Ουονσόν, στο διάστημα 21-23 Απριλίου.

Νωρίτερα το Σάββατο, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος μετέδωσε ότι η Κίνα έχει στείλει μια ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με δύο από τις πηγές αυτές, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνούς Διασύνδεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή το θέμα αυτό είναι «ευαίσθητο».

Σχετικά άρθρα