Κίνα: Ο άνθρωπος με την 5λεπτη μνήμη!

Αναγκάζεται να γράφει όλη του τη ζωή σε ημερολόγιο για να την θυμάται!

Ο 25χρονος, Κινέζος Τσεν Χονγκζί, υπέστη ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που τον άφησε ουσιαστικά χωρίς μνήμη, αφού αυτή έχει διάρκεια μόλις πέντε λεπτών.

Γι’ αυτό, καταγράφει όλες τις σημαντικές του στιγμές σε ένα τετράδιο, θυμίζοντας λίγο την υπόθεση της ταινίας Before I go to sleep.

Το ατύχημα συνέβη όταν ήταν 17 και ανάγκασε τον Τσεν να περάσει μήνες σε εντατική θεραπεία στο νοσοκομείο. Μπορεί το σώμα του να επανήλθε πλήρως, το μυαλό του όμως δεν θυμάται τι συνέβη 5-10 λεπτά νωρίτερα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως κάθε πρωί που ξυπνάει, η μητέρα του πρέπει να του θυμίζει πως δεν είναι 17 ετών και πως έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε. Στη συνέχεια του δίνει το τετράδιο κι αυτός διαβάζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως το ποιοι είναι οι φίλοι του, ή το τι πρέπει να κάνει.

Η κατάστασή του καθιστά σαφές πως δεν μπορεί να εργαστεί κανονικά, γι’ αυτό και συλλέγει πλαστικά μπουκάλια τα οποία ανακυκλώνει κερδίζοντας ένα μικρό ποσό καθημερινά, ή μεταφέροντας ξύλα, κάποια από τα οποία τα χρησιμοποιεί με τη μητέρα του ώστε να ανάβουν φωτιά.

πηγή:protothema.gr

Σχετικά άρθρα