Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου

Η «Μέδουσα» θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της αφρικανικής χώρας

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καΐρου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η «ΜΕΔΟΥΣΑ» ξεκινά στις 30 Ιουλίου με τις εν όρμω δραστηριότητές της στη ναυτική βάση Αλεξάνδρειας και στην αεροπορική βάση Jinkless και θα ακολουθήσουν οι εν πλω δραστηριότητες.

Τα βασικά αντικείμενα της συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

  • Τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.
  • Τη εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.
  • Τη εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.
  • Τη αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
  • Τη εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations) και
  • Τη εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο, ένα φρεγάτα,ένα υποβρύχιο, ένα πυραυλάκατο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη , του αρχηγού του ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, αντιστρατήγου Mahmoud Hegazy, του αρχηγού ΓEN αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη και του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου, αντιναυάρχου Khaled Hassan Saeed.

Η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Οι πρωταθλητές του real estate

Πρωταθλητές στην κατοχή ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι και το 2013, εμφανίζονται οι βουλευτές. Βέβαια, αυτή τη φορά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει αφαιρέσει τις πληροφορίες από τα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα, καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών. Έτσι, σύμφωνα με το […]