Κινητή τηλεφωνία από την Google

Νέες υπηρεσίες σχεδιάζει ο κολοσσός του ιντερνετ

Νέες υπηρεσίες σκέφτεται να φέρει η Google στους… πιστούς χρήστες της! Η νέα ιδέα της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και για ακόμη μια φορά να… “σαρώσει” τις αγορές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία θα ενοικιάσει δυνατότητες/ χωρητικότητα για συνδέσεις φωνής και δεδομένων από δύο παρόχους-Sprint και T-Mobile- και θα χρησιμοποιήσει υπάρχοντα Wi-Fi hotspots αντί να δημιουργήσει νέες υποδομές εκ του μηδενός. Το αποκαλούμενο Project Fi σε πρώτη φάση θα προσφέρεται μόνο σε κατόχους του Nexus 6.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη το Google Fiver, «ultra-fast» υπηρεσία broadband, που θεωρείται ισχυρός «παίκτης» στην αμερικανική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς σε αυτό αποδόθηκαν οι κινήσεις των Comcast και Time Warner Cable προς την κατεύθυνση του να προσφέρουν στους πελάτες τους αυξημένες ταχύτητες χωρίς υψηλότερες τιμές.

Ωστόσο, το λανσάρισμα του Fiber περιελάμβανε την αγορά υποδομής από την Google που είχε κατασκευαστεί από εταιρείες που κατέρρευσαν, καθώς και εγκατάσταση δικών της οπτικών ινών- με αποτέλεσμα να έχει τον πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας.

Εν αντιθέσει, ο Ίαν Φογκ, της IHS Technology, εκτιμά ότι η διαχείριση ενός «εικονικού» δικτύου κινητής τηλεφωνίας, που εξαρτάται σε εξοπλισμό και υποδομές ανταγωνιστών, ενδεχομένως να περιορίσει την επίδραση που θα έχει η νέα υπηρεσία.

Ο Σούνταρ Πιτσάι, επικεφαλής του Android για την Google, είχε αναφερθεί αρχικά στα σχέδια δημιουργίας ενός δικτύου τον Φεβρουάριο, ωστόσο δεν είχε παρέχει λεπτομέρειες. Σημειώνεται πως, όπως έχει ενημερώσει η εταιρεία, οι συνδρομητές της θα μεταβαίνουν αυτόματα σε σήματα 4G που παρέχονται από την Sprint και την T-Mobile, ανάλογα με το ποια είναι ισχυρότερη στην εκάστοτε φάση. Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα κλήσεων μέσω Wi-Fi χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικής εφαρμογής. Παράλληλα, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει κρυπτογράφηση δεδομένων . Όταν δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί σήματα 3G και 2G.

Oι πελάτες θα χρεώνονται για την ποσότητα δεδομένων που χρησιμοποιούν, αντί να έχουν ένα περιθώριο που «επανεκκινείται» κάθε μήνα.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα