Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Καστοριά

Βρέθηκαν ρουκέτες, όπλα και εκρηκτικά

Σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, να είναι θαμμένα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για πέντε αυτόματα τυφέκια, εκ των οποίων τα τρία είναι τύπου Καλάσνικοφ ένας εκτοξευτήρας με αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες και κουτιά με σφαίρες. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ σημειώνουν ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να συνδέουν την ύπαρξη του εξοπλισμού με παλιές ανεξακρίβωτες υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος που έγιναν στην Καστοριά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα όπλα εντοπίστηκαν κοντά στη διασταύρωση Μαυροχωρίου προς Αμπελόκηπους (περιοχή Γκιόλε), λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς. Η επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οργανώθηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας για την ύπαρξη όπλων θαμμένων στο έδαφος στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ύπαρξη και εκρηκτικού υλικού προκάλεσε την κινητοποίηση του Στρατού, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, τα ευρήματα σχετίζονται με την υπόθεση (από το 2016) σύλληψης αξιωματικού της Αστυνομίας, για όπλα και ναρκωτικά.

Σχετικά άρθρα