Κιβωτός του Κόσμου: «Ντου» της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια Αντωνίου-πρεσβυτέρας

Όλο το παρασκήνιο

Η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο χθες στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη χθες Δευτέρα εξονυχιστικός έλεγχος στο σπίτι όπου έμεναν ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, πάνω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, αλλά και σε Ραφήνα και Βραυρώνα.

Το «ντου» της οικονομικής αστυνομίας έγινε μετά την έγγραφη επιβεβαίωση υποκαταστήματος τράπεζας στην Αθήνα, ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρέθηκε εκεί την περασμένη εβδομάδα και πήρε μέρος του περιεχομένου της θυρίδας της.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην εύρεση του περιεχομένου της θυρίδας, αλλά και άλλων εγγράφων που πιθανώς δώσουν απαντήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους και σε άλλα σπίτια, στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της οργάνωσης όσο και των ηγετών της.

Νέα προκαταρκτική εξέταση
Το υλικό που έχει συλλέξει η Οικονομική Αστυνομία από τις εφόδους στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, όπως βιβλία εσόδων-εξόδων, έγγραφα κ.ά., σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί τις προσεχείς ημέρες από την Εισαγγελία προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα, που θα επικεντρωθεί στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία της ΜΚΟ.

Η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Δεν αποκλείεται όμως στο πλαίσιο νέας εισαγγελικής έρευνας να διευρυνθεί το πεδίο της έρευνας και να περιληφθούν αδικήματα όπως απιστία, υπεξαίρεση, απάτη κ.ά.

Παράλληλα, στοιχεία για τα οικονομικά της Κιβωτού αναμένεται να αντληθούν και από τον διαχειριστικό έλεγχο.

Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας
Εντωμεταξύ χθες στη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και των γονέων του ιερέα προχώρησε χθες η ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν σε τράπεζες τα ανωτέρω πρόσωπα, ακόμα και των λογαριασμών του πατέρα του ιερέα, παρότι έχει αποβιώσει, προκειμένου αφενός να περάσουν από… κόσκινο τις τραπεζικές κινήσεις των τελευταίων ετών και αφετέρου για να μην υπάρξουν μεταφορές κεφαλαίων όσο διαρκούν οι έρευνες των Αρχών.

Η δέσμευση δεν αφορά εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία της Οργάνωσης, ωστόσο οι ελεγκτικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Κιβωτού, χορηγίες κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί. Του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, ενώ έχουν βρεθεί και δύο θυρίδες.

Σχετικά άρθρα