Κιβωτός του Κόσμου: Τα «χρυσά» κουτιά για τις δωρεές

Οι κηδείες και το μότο της ομερτά

Το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό, στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν πατέρας Αντώνιος και Σταματία Λεβέντη, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν 350.000 ευρώ, οδηγεί σε νέες αποκαλύψεις.

Η έρευνα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλέον η Οικονομική Αστυνομία βάζει στο μικροσκόπιο όλα τα – τεράστια – ποσά που έχει ανακαλύψει έτσι ώστε να διαλευκανθεί αν τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούσαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα για δικό τους συμφέρον και δεν τα απέδιδαν στην Κιβωτό του Κόσμου ως όφειλαν.

 

Ερευνάται, δηλαδή, αν οι διαχειριστές των τεράστιων χρηματικών ποσών, αλλά και όλων των περιουσιακών στοιχείων της Κιβωτού του Κόσμου, έχουν διαπράξει και το αδίκημα της υπεξαίρεσης πέρα από τις υπόλοιπες κατηγορίες που υπάρχουν.

Το γεγονός ότι γίνεται έρευνα για «μαύρο χρήμα», οδηγεί τις Αρχές στα… χρυσά κουτιά όπως ήδη τα έχουν ονομάσει κάποιοι, αλλά και στα έσοδα που αποκόμιζε η Κιβωτός από τις κηδείες. Είναι γνώριμο σε όλους ότι αρκετές οικογένειες αποθανόντων ζητούσαν αντί στεφάνου να γίνεται κατάθεση χρημάτων στην Κιβωτό του Κόσμου ή σε άλλες παρόμοιες οργανώσεις. Το ζητούμενο, όμως, είναι το πού πήγαιναν τα χρήματα αυτά.

Το δεδομένο είναι ότι οι λογαριασμοί της Κιβωτού του Κόσμου φτάνουν τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ βρέθηκαν μόλις χθες 350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο της πρεσβυτέρας η οποία πρόσφατα έκανε κατάθεση ύψους 500.000 ευρώ…

Κιβωτός: Το μότο της «ομερτά» στο Βόλο – «Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος»

Την ίδια ώρα με την έρευνα για τα οικονομικά, που βγάζει καθημερινά «λαβράκια», πληθαίνουν και οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στις δομές.

Νέα καταγγελία πρώην εργαζομένης στην Κιβωτό του Κόσμου έρχεται στο φως από το Newsbomb.gr και αποκαλύπτει την «ομερτά» που κάποιοι ήθελαν να επιβάλουν στους κόλπους του ιδρύματος.

Στη δομή στο Διμήνι του Βόλου φαίνεται ότι υπήρχε ένα «μότο σιωπής», το οποίο μάλιστα ήταν γραμμένο σε ένα καδράκι που ήταν τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη της δομής: «Η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος».

Πρώην εργαζόμενη στο συγκεκριμένο παράρτημα της «Κιβωτού», που βρίσκεται από τον Αύγουστο στο μικροσκόπιο των Αρχών, αποκαλύπτει: «Το μότο της Κιβωτού ήταν ‘η σιωπή δεν κάνει ποτέ λάθος’. Ήταν μάλιστα κεντημένο σε ένα καδράκι που βρισκόταν αρχικά πάνω στο πιάνο στο σαλόνι και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη. Ήταν πάγια τακτική η τρομοκρατία. Ήθελαν να επιβάλουν τη σιωπή. Να μη μιλάει κανείς. Η σιωπή όμως είναι συγκάλυψη και συνενοχή. Μας αντιμετώπιζαν όχι ως υπαλλήλους αλλά ως δουλικά τους. Η εντολή ήταν να μην έχουμε επαφές μεταξύ μας για να μη μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Για τη δομή του Βόλου υπήρχαν δύο επίσημες καταγγελίες στην Ασφάλεια Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο για ξυλοδαρμούς παιδιών. Οι ξυλοδαρμοί συνδέονταν με υπόθεση διάρρηξης, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο χρηματοκιβώτιο του ιδρύματος. Τα θύματα του ξυλοδαρμού ήταν παιδιά της Κιβωτού που κατηγορήθηκαν ως υπαίτιοι της διάρρηξης.

 

Η πρώην εργαζόμενη της δομής, η οποία μιλά υπό το όρο της ανωνυμίας διότι όπως λέει φοβάται να δώσει συνέντευξη επωνύμως, σημειώνει: «Πριν ξεκινήσει η έρευνα της Ασφάλειας, άρχισε μία ενδοϋπηρεσιακή έρευνα από μία επιτροπή της Κιβωτού (αποτελούμενη από στελέχη της οργάνωσης) που ανέλαβε να πάρει καταθέσεις από τους εργαζομένους και από τα παιδιά που είχαν χτυπηθεί.

Το διάστημα εκείνο στελέχη του ιδρύματος προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες ότι ένα από τα θύματα αυτοτραυματίστηκε στο τζάκι και ότι οι καταγγελίες είναι προϊόν της φαντασίας του. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους του ιδρύματος. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του ξυλοδαρμού στις εγκαταστάσεις του Βόλου ήταν παρόντες δύο στελέχη της δομής που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Από αυτά που γνωρίζω, στους ξυλοδαρμούς πρωταγωνίστησε στέλεχος της οργάνωσης που ήρθε στο Βόλο επίσκεψη μαζί με άλλα πρόσωπα του ιδρύματος».

Όσον αφορά στην τιμωρία των τριών παιδιών που κατηγορήθηκαν για την κλοπή στο χρηματοκιβώτιο της δομής, προσθέτει: «Τον έναν τον έστειλαν στη Χίο, τον άλλον στον Άνω Βόλο και τον τρίτο τον κράτησαν στο Διμήνι. Το παιδί που το έστειλαν στον Άνω Βόλο το έβαλαν σε ένα παράσπιτο μόνο του, χωρίς καμία επίβλεψη, με την εντολή να του πηγαίνουν φαγητό. Στόχος τους ήταν να περιμένουν να ενηλικιωθεί και να φύγει».

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα