Κλείνει τμήμα της Βενιζέλου για ένα χρόνο!

Λόγω των εργασιών του μετρό

Κλειστό θα είναι θα από την προσεχή Τετάρτη και για διάστημα ενός έτους τμήμα της οδού Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών στον σταθμό του μετρό.

Ειδικότερα, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού, έως και το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από παρακείμενους δρόμους.

Η κίνηση των πεζών στο πεζοδρόμιο του αποκλεισμένου τμήματος της οδού Βενιζέλου θα γίνεται κανονικά.

Για τον παραπάνω λόγο η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για το διάστημα που το παραπάνω τμήμα της οδού Βενιζέλου θα είναι κλειστό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη (22-07-2020) θα εκτελεστούν εργασίες της Κ΄ κατασκευαστικής φάσης στην περιοχή του σταθμού ¨Βενιζέλου¨ του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την ¨ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.¨. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη. Επιπροσθέτως η κυκλοφορία στο ανωτέρω αποκλεισμένο τμήμα καθώς επίσης και στις κάθετες οδούς που συμβάλλουν σε αυτό, θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και για τις κινήσεις των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν διάρκεια δώδεκα (12) μήνες και έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών”

Αλλαγές και σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Λόγω των παραπάνω ρυθμίσεων, θα υπάρξουν αλλαγές σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, οι αλλαγές αφορούν στις γραμμές: Νο 23 «Ν.Σ.Σ.-Συκιές», Νο 24 «Πλατεία Ελευθερίας-Χίλια Δένδρα», Νο 25 «Νεάπολη-Βενιζέλου», Νο 26 «Καλλιθέα-Πλατεία Ελευθερίας», Νο 35 «Μετέωρα-Βενιζέλου», Νο 50 «Πολιτιστική Γραμμή» και Νο 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Βενιζέλου».

Σχετικά άρθρα