Κλειστά καταστήματα: Η εισήγηση των ειδικών για Θεσσαλονίκη

Ανατροπή στις αποφάσεις για τρεις περιοχές

Αναστολή λιανεμπορίου και μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, καθώς και υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους, στις περιφέρειες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, εισηγείται η επιτροπή των ειδικών σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Στην έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, που έγινε αποκλειστικά για να συζητηθούν οι τρεις συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ειδικοί ήταν ξεκάθαροι ότι τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα 5 Απριλίου, για τα καταστήματα, καθώς και η απελευθέρωση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο τα Σαββατοκύριακα (ξεκινώντας από αύριο, Σάββατο 3 Απριλίου) δεν μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη, στη Κοζάνη και στην Αχαΐα.

Το πρώτο καμπανάκι για τις συγκεκριμένες περιοχές είχε χτυπήσει λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Nίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. «Σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τα κρούσματα είναι αυξημένα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε πιστή, αυστηρότατη τήρηση των μέτρων απ’ όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, «ώστε να μη δούμε το χειρότερο σενάριο».

Σχετικά άρθρα