Κλειστά σχολεία στις 19 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η λίστα

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία της Αττικής και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου εξαιτίας του παγετού που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία Λέανδρος.

Ειδικότερα, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους Δήμους της Αττικής που σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση και επικρατεί ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που παραμένουν κλειστά και την Τρίτη είναι τα εξής:

Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού

Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου

Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού

Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων και με βάση τα αιτήματα των δήμων θα επαναξιολογήσει την κατάσταση το πρωί της Τρίτης. Λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων: «Η ασφάλεια των μαθητών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων της Αττικής όπου τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να είναι έντονα και να σημειώνονται χιονοπτώσεις και να επικρατεί ισχυρός παγετός, προχωρήσαμε στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη τα σχολεία. Οι υπηρεσίες μας παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Κλειστά σχολεία και στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα είναι ορισμένα σχολεία και στην Κεντρική Μακεδονία εξαιτίας της κακοκαιρίας. Όπως έγινε γνωστό λόγω του παγετού την Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν στο δήμο Βέροιας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών
θερμοκρασιών.

Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία ,τα νηπιαγωγεία , οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία.
στον δήμο Κιλκίς θα χτυπήσει μια ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Σχετικά άρθρα