Κλέβουν ανταλλακτικά κατά παραγγελία

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Πληθαίνουν καθημερινά τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση φαίνεται πως «άνθισε» ακόμη μια δραστηριότητα, αυτή της κατά παραγγελίας αφαίρεσης ανταλλακτικών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσω ειδικού δικτύου οι ληστές λαμβάνουν αιτήματα για μηχανικά μέρη από συγκεκριμένα μοντέλα και έτσι ξεκινά η αναζήτηση του κατάλληλου αυτοκινήτου στους δρόμους.

Στα συγκεκριμένα κυκλώματα, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, εμπλέκονται ανεξάρτητα συνεργεία και εμπορίες ανταλλακτικών. Τα μέρη που κλέβονται πωλούνται σε δεύτερο χρόνο στη μισή τιμή συγκριτικά με το κόστος τους στο ελεύθερο εμπόριο.

Μάλιστα, οι σπείρες αυτές είναι τόσο καλά οργανωμένες που διαθέτουν άτομα με γνώσεις μηχανικού με σκοπό να μπορούν να φέρουν εις πέρας κάθε λογής κλοπή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από περιστατικά, όπου οι κινήσεις κλοπής ήταν σχεδόν…χειρουργικές.

Τέλος, να σημειώσουμε πως μέσω αυτών των περιστατικών γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικές είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις για μερική και ολική κλοπή, που δεν θα πρέπει να τις αμελεί ο ασφαλιζόμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα