«Κλείδωσε» το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Ραντεβού με τους θεσμούς στις 8/1

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι ως τις 15-16 Ιανουαρίου θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ωστόσο η κρίσιμη ημερομηνία είναι μία εβδομάδα πιο πριν.

Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι ως τις 15-16 Ιανουαρίου θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ωστόσο η κρίσιμη ημερομηνία είναι μία εβδομάδα πιο πριν.

Στις 8 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος με το κουαρτέτο και θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του για την αποτελεσματικότητα της μεταρρύθμισης, ξεπερνώντας την αρνητική στάση -κυρίως του ΔΝΤ- στο ζήτημα της μη μείωσης των κύριων συντάξεων.

Νωρίτερα θα φτάσει η ελληνική πρόταση στους θεσμούς
Βέβαια η ελληνική προέκταση θα έχει φτάσει πολύ νωρίτερα στους θεσμούς για «ενημέρωση» και όχι για έγκριση όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι η διάσωση των κύριων συντάξεων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση, η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει και μονομερώς αν οι αντιρρήσεις των θεσμών δεν καμφθούν ούτε από τις πολιτικές παραινέσεις που θα ζητήσει ο Αλεξης Τσίπρας από τους ομολόγους του σε επικοινωνίες που αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα.

Η πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή
Η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό αποτελεί κρίσιμο σημείο και για έναν ακόμα λόγο, καθώς εκεί θα επιβεβαιωθεί όχι μόνο το αν θα υπάρξουν απώλειες για την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών, αλλά και για το αν θα αποδώσουν καρπούς οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων (ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που φιλοδοξεί η κυβέρνηση να πείσει και να αποσπάσει έτσι την στήριξή τους σε αυτή τη μεταρρύθμιση

Βεβαιότητα Φλαμπουράρη: Οι 153 θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό
Κατηγορηματικός ότι «οι 153 θα ψηφίσουν και το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια» εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, τόνισε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να μπουν σε διάλογο και να πάρουν θέση, ενώ σχολιάζοντας τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης προς το κόμμα του κ. Λεβέντη, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έδινε 35χρόνια μια μάχη και υπερασπιζόταν συμφέροντα αδύναμων.

Μειώσεις 15%-20% στις επικουρικές
Ο κ.Φλαμπουράρης απέκλεισε μείωση των κύριων συντάξεων καθώς και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Σε ό,τι αφορά τέλος στις επικουρικές ερωτηθείς πόσο θα μειωθούν υπογράμμισε πως “γίνεται προσπάθεια”, και ανέφερε πως θα υποστούν μείωση το πολύ 15%-20%.

Σχετικά άρθρα