Κλείνει η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας

Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2009

Μια απίστευτη και όμως ελληνική ιστορία έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει η «RealNews» για τα μάτια μιας θαλάσσιας νυχτερίδας ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, μια από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις.

Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας, έτσι ώστε όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι «να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες».

Ο ενιαίος πλέον δήμος Κεφαλονιάς προσέβαλε το 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση καθώς θα ισοδυναμούσε με οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου.

Όπως αναφέρει η «RealNews» πριν από 2 μήνες συζητήθηκε η προσφυγή του δήμου Κεφαλονιάς με αποτέλεσμα η οριστική απόφαση να είναι πλέον ορατή:

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση ειδικά όταν κάτι τέτοιο το έχει ζητήσει ένας πρώην δήμος του νησιού. Αν συμβεί αυτό θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες, που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Διονύσης Λυκούδης.

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Το σκεπτικό των απόφασης λέει: “να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες”. Η απόφαση πάρθηκε από δικαστες που μάλλον δεν έχουν πάει ποτέ εκεί. Όταν πηγα στον Μύρτο δεν μπορούσα να ακούσω ούτε τι φωνή μου από το παφλασμό τοων κυμμάτων.

  1. Ξέρεις ποιοι γίνονται Δικαστές και Εισαγγελείς? ΟΙ μέτριοι και οι ανόητοι των Νομικών σχολών της χώρας, αυτοί που δεν έχουν κριτική σκέψη και ξέρουν μόνο από παπαγαλία. Αυτοί που είναι τόσο μέτριοι στην δουλειά τους που δεν μπορούν να επιβιώσουν στο ελεύθερο επάγγελμα. Όταν λοιπόν οι μέτριοι παπαγάλοι εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις το αποτέλεσμα είναι σαν το συγκεκριμένο. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή στην Ελλάδα γιατί δικάζουν οι “αόμματοι”.

 2. Αν και Βαλενθια,ποιος τις $@##@%@% τις νυχτεριδες?????????
  Ισως η ωραιοτερη παραλια που εχω παει………
  Απεναντιας θα επρεπε να φτιαξουν τους δρομους να ειναι πιο ευκολη η προσβαση……..
  Επισης το μπιτς μπαρ που υπηρχε δεν θυμαμαι να επαιζε καν μουσικη……..

 3. Να ζησουν -αν υπαρχουν πέντε δέκα- νυχτεριδες , να πεθανει το νησι και οι ανθρωποι μετανάστες…
  Αξιοι της ανοησίας τους οι Κεφαλλονίτες..
  Δεν μας φταινε οι ξενοι τελικά….

Comments are closed.