«Κλείνει ο κύκλος ταλαιπωρίας στη Θεσσαλονίκη»

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα για το μετρό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τη μέθοδο απόσπασης και επανατοποθέτησης τεχνικά σίγουρη, με μικρότερο κόστος και συντομότερο χρόνο ολοκλήρωσης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για την απόφαση του ΚΑΣ που έδωσε το πράσινο φως για την απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός και τη μετέπειτα επανατοποθέτησή τους.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη μέθοδο τεχνικά σίγουρη, με μικρότερο κόστος και συντομότερο χρόνο ολοκλήρωσης.

«Οι τόσο σημαντικές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου, θα επανατοποθετηθούν σε ποσοστό 92% στο φυσικό τους χώρο, θα είναι επισκέψιμες και θα αναδειχθούν όπως αρμόζει σε κάθε χώρα που σέβεται και τιμά την κληρονομιά της», ανέφερε ο δήμαρχος και προσέθεσε:

«Κλείνει ένας κύκλος 6 ετών που η πόλη ταλαιπωρήθηκε, το έργο καθυστέρησε και η κυκλοφορία επιβαρύνθηκε. Από το 2013 είχα ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης μεθόδου και εκτιμώ ότι εάν είχε ακολουθηθεί, σήμερα θα ήμασταν κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.

» Πέραν αυτών όμως δηλώνω ότι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα ελέγχω την πορεία των έργων και θα ενημερώνω τους Θεσσαλονικείς για κάθε εξέλιξη.

» Η κυβέρνηση, η Αττικό Μετρό και ο ανάδοχος έχουν δεσμευτεί για παράδοση του έργου την άνοιξη του 2023. Ενός έργου που θα αναβαθμίσει συνολικά τη Θεσσαλονίκη, θα δώσει μια ουσιαστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και θα εντάξει την πόλη στο σύνολο των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα με περιβαλλοντική ευαισθησία, αποτελεσματικότητα, ορθολογικό σχεδιασμό, αφουγκραζόμενες τις κοινωνικές ανάγκες.

» Η πόλη πρέπει και θα προχωρήσει ενωμένη, χωρίς διχασμούς για να υλοποιήσει όλες τις υποδομές που είναι αναγκαίες για να εξελιχθεί σε αυτό που της αξίζει».

Σχετικά άρθρα