Κλείνουν μπλοκάκια κατά χιλιάδες

Δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί πρώτοι στη «λίστα»

Διαστάσεις τσουνάμι προσλαμβάνει το φαινόμενο διακοπής επαγγελματικής δραστηριότητας, καθώς χιλιάδες επαγγελματίες σπεύδουν να κλείσουν τα μπλοκάκια προκειμένου να γλυτώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Από τον Μάιο του 2016 που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988 αριθμός ο οποίος αναμένεται στο επόμενο δίμηνο να αγγίξει τις 100.000 σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Κωσνσταντίνος Κόλλιας, στην εφημερίδα Εθνος.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνεται ότι οι απώλειες για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ ενώ χιλιάδες επαγγελματίες περνούν στη «μαύρη» οικονομία.

Υπάλληλος στη ΔΟΥ Ομονοίας αποκαλύπτει πως κατά μέσο όρο καταγράφονται στο συγκεκριμένο παράρτημα, σε ημερήσια βάση, τουλάχιστον τέσσερις διαγραφές, κυρίως από δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους, ενώ υπογραμμίζει πως σπάνια κάποιος που κλείνει το «μπλοκάκι» του μπαίνει στη διαδικασία να το ξανανοίξει, ακόμη και αν βρει δουλειά.

Σχετικά άρθρα