Κλίντον: “Έτσι ερωτεύτηκε τη Χίλαρι”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλύπτει…

Τον τρόπο που ερωτεύτηκαν αλλά και για το πόσο κατάλληλη είναι για την προεδρία των ΗΠΑ περιγράφει σε εκστρατεία του ο Μπιλ Κλίντον, θέλοντας να προωθήσει την υποψηφιότητα της συζύγου του, Χίλαρι.

Μπορεί μέχρι σήμερα στήριζε τη γυναίκα του διακριτικά, πλέον, όμως, βρίσκεται ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων, εκφωνώντας ομιλία, μιλώντας για την καταλληλότητα της Χίλαρι Κλίντον σχετικά με την ανάληψη του αμερικανικού προεδρικου θώκου.

Οπως είπε δεν έχει ποτέ ξανασυναντήσει στην ζωή του έναν υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο που να είναι «ο καταλληλότερος βάσει των γνώσεών του, της εμπειρίας του και της προσωπικότητάς του προκειμένου να κάνει πραγματικότητα όσα πρέπει να κάνει», πόσο μάλιστα σε μια «περίοδο αβεβαιότητας».

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ (1993- 2001) επέμεινε στο πόσες γνώσεις έχει η σύζυγός του σχετικά με την εξωτερική πολιτική, αφού η Χίλαρι Κλίντον διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπως επίσης τη μακρά πορεία και δράση της υπέρ της προστασίας των παιδιών και των φτωχών.

Εκείνος παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «ευτυχισμένο παππού» και αφηγήθηκε πως οι δύο τους ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια, όταν σπούδαζαν και πως εκείνη την εποχή θεωρούσε ότι η Χίλαρι ήταν «ο πιο απίστευτος άνθρωπος», μια ευφυής νέα γυναίκα που επέλεξε να σπεύσει στο πλευρό των φτωχών και των παιδιών, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε καριέρα.

«Ό,τι και να άγγιζε, το έκανε καλύτερο» τόνισε.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε χθες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το μήνυμα ότι «το χειρότερο πράγμα που η Χίλαρι θα μπορούσε να κάνει είναι να επιτρέψει στον σύζυγό της να συμμετάσχει στην εκστρατεία μαζί της».

Ο Κλίντον, ήρεμος και συγκρατημένος, δεν αναφέρθηκε στον Τραμπ στην ομιλία του που διήρκησε μισή ώρα, όχι τουλάχιστον περισσότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αντιπάλους της συζύγου του, ωστόσο προειδοποίησε εναντίον ενός «πισωγυρίσματος» εάν η χώρα εκλέξει έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Η προεκλογική εκστρατεία «προκαλεί λίγο φόβο» φέτος, προσέθεσε ο ίδιος, ζητώντας από το κοινό να «λάβει σοβαρά υπόψη του» τις δηλώσεις των υποψηφίων.

Σχετικά άρθρα