Κλονίζεται το χρηματιστήριο

Πτώση υπό τον φόβο εκλογών

Πάνω απο 3% διαμορφώθηκε η πτώση στην Αθήνα με το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Οι αγορές απαντούν στην κίνηση – “ζαριά” απο την πλευρά της κυβέρνησης να ενοποιήσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ. Η κίνηση του πρωθυπουργού καθησυχάζει το εσωτερικό του κόμματος – αφού δεν πληρώνει τους δανειστές – και έρχεται ως απάντηση στα σκληρά μέτρα που πρότειναν οι δανειστές. Αν, όμως, διαβάσει κανείς και τις ελληνικές προτάσεις θα διαπιστώσει ότι προτείναμε, μεταξύ άλλων, την επιβολή ΦΠΑ 11% στα τρόφιμα.

 

Η ελληνική κυβέρνηση σε μια κίνηση αιφνιδιασμού πρότεινε την ομαδοποίηση των δόσεων και ξένοι επενδυτές εκτιμούν ότι, σήμερα στην Βουλή, ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και την κήρυξη εκλογών. Το ερώτημα που τίθεται είναι εαν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με ανοικτές τις τράπεζες, εφόσον προηγουμένως έχει συννενοηθεί με τους πιστωτές. Αν δεν έχει υπάρξει συννενόηση τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.

Πτώση 2,64% 

Ύστερα απο το ξεκίνημα με βουτιά 3% η αγορά ισορροπεί με πτώση 2,55% και τον Γενικό Δείκτη στις 806 μονάδες. Με πτώση 4,88% η Εθνική Τράπεζα στα 1,17 ευρώ. Πτώση 4,5% η Alpha Bank στα 0,318 ευρώ. Με πτώση 5,54% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,495 ευρώ. Με πτώση 2,44% η ΔΕΗ στα 4,79 ευρώ. Με πτώση 2,20% ο ΟΤΕ στα 8,01 ευρώ. Πάνω απο 4% η πτώση σε ΕΛΠΕ, Ευδαπ. Με πτώση 4,27% η Τέρνα Ενεργειακή. Κοντά στα 8 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο ξεκίνημα.

Σχετικά άρθρα