“Κόλαση” στην Αθήνα

Αντιεξουσιαστές καίνε, ψεκάζουν και κυνηγούν τα ΜΑΤ

Χημικά και κρότου λάμψης έξω από την κατειλλημένη Πρυτανεία, στα Προπύλαια, το απόγευμα της Πέμπτης.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6, όταν στο σημείο συγκεντρώθηκαν περί τους 1000 αντιεξουσιαστές και πολίτες που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Οι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με καδρόνια και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της έντασης, αντικείμενα και μπογιές κατά των αστυνομικών πετούσαν και αντιεξουσιαστές μέσα από το υπό κατάληψη κτήριο.

Γύρω στις 7 ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, που διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Στη διαδρομή άτομα με καδρόνια και κράνη έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια. Η πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτήριο της Πρυτανείας και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει.

Αμέσως μετά, ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. Στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση στην περιοχή θύμισε για άλλη μια φορά «εμπόλεμη» ζώνη, με οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, μολότοφ και φωτιές σε κάδους.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές και τα επεισόδια έληξαν λίγο μετά τις 11 τη νύχτα.

Σχετικά άρθρα