Κόλαση στην Ρόδο: Επιτάχθηκαν όλα τα τουριστικά σκάφη

Στην επιχείρηση και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από τις παραλίες στο Κιοτάρι και τον Λάρδο στην νότια Ρόδου με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 3 πλοία του λιμενικού σώματος, 1 NΓ, περισσότερα από 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη Σ.Ξ., ενώ στο σημείο σπεύδει και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Παράλληλα επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου και ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο. Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και η ανατολική πλευρά του νησιού έχει κοπεί στη μέση, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους.

Σχετικά άρθρα