Κολωνός: Άφησαν χωρίς ψυχολογική υποστήριξη τη 12χρονη! (videos)

Ενώ αναγνώριζε βιαστές!

Ενώ η χιονοστιβάδα εξελίξεων για την Κιβωτό του Κόσμου έχει εξαφανίσει από την επικαιρότητα την υπόθεση της Κολωνού, η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για την δυσώδη υπόθεση συστηματικού βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονης και κατήγγειλε ότι το κορίτσι έχει βρεθεί εδώ και τρεις μήνες χωρίς ψυχολογική υποστήριξη.

 

Η δικηγόρος σημειώνει ότι ψυχολόγοι βρέθηκαν κοντά της μόνο στις καταθέσεις της και όταν την καλούσαν επανειλημμένα να αναγνωρίσει υπόπτους και συμπληρώνει ότι «είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι», είπε η κα Ταραχοπούλου, που σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν».

Η Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού που ήταν, είχε ψυχολόγο … Κανένας και ποτέ δεν ήταν δίπλα της να την υποστηρίξει ψυχολογικά όσο πηγαινοερχόταν στη ΓΑΔΑ. Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή την χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο. Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη τόσο η ίδια όσο και ο άνθρωπος που την φροντίζει, αλλά και τα άλλα παιδιά».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την “ανοίξει”. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη» είπε η κ. Ταραχοπούλου για να σημειώνει ότι έχει επικοινωνία με τη μητέρα της, η οποία παραμένει προφυλακισμένη.

 

 

Προσθέτει, επίσης, πως ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού είχε ψυχολογική υποστήριξη η 12χρονη, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απουσία ουσιαστικών υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, η δικηγόρος απάντησε με νόημα «να ρωτήσουμε την κυρία Μιχαηλίδου».

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, τέλος, επισήμανε ότι «η κα Εισαγγελέας Ανηλίκων στην παραγγελία που εξέδωσε λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη της 12χρονης, όλων των παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε αυτά τα παιδιά, που έχουν υποστεί τέτοια ψυχολογική πίεση».

πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα