21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κομάντος» από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο

«Κομάντος» από τον ιδιωτικό τομέα πιάνουν δουλειά σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες σχετίζονται με τα έργα του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, ώστε να βοηθήσουν στην πάταξη της χρόνιας γραφειοκρατίας, στην επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα και στην επίτευξη του στόχου της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου ύψους 30,5 δισ. ευρώ..

Ταυτόχρονα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσφυγών σε μία σειρά από διαγωνισμούς, όπως αναφέρει η Ημερησία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καθυστερήσεις και να «τινάξουν» στον αέρα την εκταμίευση των ετήσιων δόσεων, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή διατάξεις σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάσει των οποίων θα ελέγχονται οι προκηρύξεις πριν ακόμα εκδοθούν, ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις που βασίζονται σε ανθυπολεπτομέρειες.

Σε πέντε χρόνια αξιοποίηση περίπου 30 δισ. ευρώ

Οι συγκεκριμένες διατάξεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης Θεόδωρος Σκυλακάκης, ώστε να «θωρακιστεί» με κάθε τρόπο η τήρηση των ορόσημων και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Το Ελληνικό Δημόσιο καλείται ξεπεράσει τον εαυτό του για να αξιοποιήσει τα επόμενα πέντε χρόνια 17,8 δισ. σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια.

«Με μια διάταξη δημιουργούμε μια ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού. Το Ταμείο αποτελεί απότομη προσθήκη διαδικασιών που μετά θα φύγει, θα ήταν παράλογο να κάνουμε προσλήψεις παίρνοντας ανθρώπους που θα κάτσουν 1, 2, 3 χρόνια», υποστήριξε ο κ. Σκυλακάκης στις δηλώσεις του, διευκρινίζοντας ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι από 100 και «θα δουλέψουν σαν “κομάντος” όπου έχουμε ανάγκες».

Το θέμα των προσφυγών σε διαγωνισμούς και οι αναίτιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ήταν ένα θέμα που απασχολούσε εδώ και αρκετό καιρό τα κορυφαία στελέχη που είχαν επωμιστεί με τη σύνταξη του εθνικού σχεδίου, αναζητώντας λύσεις. «Κάτι που μπορεί να φύγει σε δύο ημέρες, να φεύγει σε 15 ημέρες», έλεγε με έμφαση πριν από λίγο καιρό κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Oικονομικών, δείχνοντας τη σημασία που έχει η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την επιτυχή υλοποίηση του εθνικού σχεδίου.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα