Κωνσταντοπούλου: Δεν ψηφίζω την πρόταση της κυβέρνησης!

Απόφαση βόμβα…

«Βόμβα» από την Πρόεδρο της Βουλής – Ψηφίζει «παρών» τιμώντας την εντολή του λαού. Εκνευρισμένος ο Τσίπρας με την Κωνσταντοπούλου.

«Όλοι κρινόμαστε από τις στάσεις και τις αποφάσεις μας, από τη συνέπειά μας», τόνισε κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποιώντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές καθώς όπως είπε το ΝΑΙ έρχεται σε αντίθεση με την ετυμηγορία του λαού όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

«Αναλαμβάνω τη θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας “παρούσα”», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλώντας έκπληξη σε όλο το Σώμα του Κοινοβουλίου.

Η Πρόεδρος άφησε αιχμές για τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει άνιση μάχη σε καθεστώς ασφυξίας και εκβιασμών, σε μία Ευρώπη που χρησιμοποιεί το ευρώ ως μοχλό καταναγκασμού και εξευτελισμού των απείθαρχων λαών».

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη της κατά της Γερμανίας τονίζοντας πως δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα τις οφειλές της προς την Ελλάδα, που υπερβαίνουν το φερόμενο ελληνικό χρέος. «Η Γερμανία απόλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μία πολιτική που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος τόνισε πως οι δανειστές εκβιάζουν με δόλιους σκοπούς. «Το χρέος χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού από δυνάμεις που λειτουργούν με ολοκληρωτικούς μηχανισμούς».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το «όχι» του λαού μας δεσμεύει όλους. «Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την αντιπροσωπεύουν και δεν της αναλογούν. Τιμώ τον πρωθυπουργό και θα τον τιμώ πάντα, για τη στάση του και την επιλογή του», είπε γνωστοποιώντας ότι θα ψηφίσει «παρών» για την εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού και του ΥπΟικ ενόψει Eurogroup και Συνόδου Κορυφής.

Έξαλλος ο Τσίπρας

Αμέσως μετά την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου το λόγο έλαβε ο Πρωθυπουργός όπου φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι: «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναμετριόμαστε με το μπόι μας και το μπόι της ιστορίας».

«Είναι προφανές ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συνείδηση του καθενός βαραίνει. Η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογή υψηλής ευθύνης και σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποτελεί το ελάχιστο δείγμα εμπιστοσύνης στο σύνολο της κυβέρνησης» δήλωσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα