Κοντέινερ γεμάτο ναρκωτικά στον Πειραιά!

Μεγάλη μπάζα έπιασε η Ασφάλεια Αττικής

Κοντέινερ γεμάτο με ναρκωτικά χάπια εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για επιχείρηση σε συνεργασία με τις Αρχές της Τουρκία και τη συνδρομή του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και των τελωνειακών Αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχει εντοπιστεί σε εμπορευματοκιβώτιο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών δισκίων σε πλοίο από τη Συρία. Πρόκειται για ναρκωτικά χάπια captagon, γνωστά ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα σε ράβδους μολύβδου.

Το κοντέινερ εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες, στο Τελωνείο Πειραιά, και επειδή δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει, έγινε χθες (7/1) η επιχείρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ναρκωτικά χάπια, κρυμμένα μέσα σε σωλήνες μολύβδου, για παραπλάνηση των αρχών, αλλά και για να μην εντοπίζονται από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, το κοντέινερ φαίνεται πως έφτασε στην Ελλάδα από χώρα της Μέσης Ανατολής, (εξετάζεται αν προέρχεται από την Συρία) και είχε προορισμό άλλη χώρα της ΕΕ, η οποία όμως, και πάλι δεν ήταν ο τελικός προορισμός.

Δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα όλα τα κιβώτια για να διαπιστωθεί πόσα είναι συνολικά τα χάπια που κατασχέθηκαν, ενώ δείγματα έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξακριβωθεί το είδος του ναρκωτικού.
Παράλληλα, διερευνάται από πού ξεκίνησε το κοντέινερ και πού θα κατέληγε, καθώς και ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την μεταφορά των ναρκωτικών. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: Protagon.gr

Σχετικά άρθρα