«Κόντρα» ΑΠΘ- Αστυνομίας

Για τις καταστροφές στον χώρο του Πανεπιστημίου

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις καταστροφές στη Θεολογική ζητεί το ΑΠΘ.

Συνεχίζεται η κόντρα του ΑΠΘ με την αστυνομία δύο μόλις ημέρες μετά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο ανώτατο ίδρυμα, εξαρθρώνοντας οι αρχές μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών.

«Η αποχώρηση των δραστών έγινε ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο ολιγάριθμων σχετικά αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο του ΑΠΘ, χωρίς να χρειασθεί κάποια ιδιαίτερη επιχειρησιακή δράση» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος μετά την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη (12/12) με μόνο θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Θεολογική Σχολή την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας για να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και του κλαπέντος εξοπλισμού, σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση που θα αποσταλεί.

Η Σύγκλητος εκφράζει την οδύνη και την οργή της πανεπιστημιακής κοινότητας για «τις πρωτοφανείς σε έκταση καταστροφές και κλοπές που έγιναν στο κτίριο της Σχολής και εξαίρει την εθελοντική δράση των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής για τον καθαρισμό του κτιρίου και την αποκατάσταση των ζημιών» και προσθέτει: “Το πλήγμα που δέχτηκαν οι οργανωμένες συμμορίες που λυμαίνονταν την πανεπιστημιούπολη φαίνεται πως είναι καίριο, αλλά δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό. Όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των από μακρού ενδημούντων φαινομένων βίας, ανομίας και καταστροφών στους χώρους του ΑΠΘ μόνον με διαρκή, μεθοδευμένη και συστηματική δράση της δημόσιας δύναμης μπορεί να επιτευχθεί”.

Τέλος το ΑΠΘ αποφασίζει να δημοσιοποιήσει πλέον ευρέως το πρόβλημα, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε διεθνή fora, με παραστάσεις, έγγραφα, αλλά και υιοθετώντας μόνιμα ειδική προσθήκη στον λογότυπο της αλληλογραφίας εσωτερικού.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα