Κόντρα Μέρκελ-Σόιμπλε

Χάσμα για το Ελληνικό ζήτημα

Για «μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» κάνει λόγο σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και αναφέρεται στους χειρισμούς της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με την ελληνική υπόθεση.

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την Handelsblatt η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

Σχετικά άρθρα

Οι Ιταλοί βγαίνουν στους δρόμους!

Δύο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το συνδικάτο Fiom-Cgil το οποίο εκπροσωπεί μεγάλο μέρος των εργατών των βαριών βιομηχανιών. Το Fiom-Cgil, του οποίου ηγείται ο συνδικαλιστής Μαουρίτσιο Λαντίνι, αποφάσισε, συγχρόνως, να προκηρύξει οκτώ ώρες απεργίας σε όλες τις βιομηχανίες της χώρας, τον ερχόμενο Νοέμβριο, «σε ένδειξη συμπαράστασης και στα πλαίσια […]