Κοροναϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Πρόκειται για έναν 80χρονο Κινέζο

Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό στην Ευρώπη.

“Ο 80χρονος Κινέζος που κατέληξε στη Γαλλία είναι ο πρώτος νεκρός (από τον κοροναϊό Covid-19) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη”, υπογράμμισε η υπουργός υγείας της χώρας Ανιές Μπουζέν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για τουρίστα από τη Χουμπεί, που είχε φτάσει στη χώρα στις 15 Ιανουαρίου και είχε τεθεί σε καραντίνα, στο νοσοκομείο “Μπισά” στο Παρίσι, από τις 25 του ίδιου μήνα.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα. Η επιδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1500 ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Πάνω από 1500 οι νεκροί συνολικά

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο Κοροναϊός COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα